Popüler olanlar

Yazar: Blogger by Hementasarim.com 14.05.2015

''Gencmevtoo Okyanusu'' adlı sitemde yeni bir hizmete daha adım attım. ''Gökçeyazın'' mantığıyla ''G-Kitap'' adlı hizmetin amacı amatör yazarlara ve yazma edinimi olanlara destek olmaktır. Herkesin kendi kitaplarını özgünce yayınlatabileceği G-Kitap oluşturabileceği bir platformdur. 
Evvela ''Gökçeyazın'' sözcüğünü açıklayarak başlayalım. Bu sözcüğü ilk olarak ''Mavi Melek'' adlı sitede görmüştüm. Bu sitedeki açıklamaya göre;
"Gökçeyazın" sözcüğünü ilk olarak 1950'li yıllarda "edebiyat" sözcüğü yerine kullanılmasını öneren Nurullah Ataç oldu. Ancak sözcük zaman içinde yaygınlık kazanamadı. Bu sözcüğün anlamını inadına(!) hatırlatmak için belki de, "Gökçeyazın"da yazarlarla yapılan röportajlara ve kitap tanıtım yazılarına yer vermekteyiz.
Mavi Melek bu ifadelerle Gökçeyazın sözcüğünü ve neden kullandıklarını kısaca açıklamıştır. Diğer sitelerde yazan bilgilere göre de ''Edebiyat, Yazın'' anlamlarına gelmektedir. 

G-Kitap hem Gökçeyazın, hemde Gencmevtoo kitap anlamında kullanılabilir bir sözcüktür. Mevcut kitapların G-kitaplaşmasına ön ayak olmayı amaçlamaktadır. 
G-Kitap'ın Özellikleri
G-Kitap Oluştur düğmesiyle başlayan aşama içerisinde G-Kitabın, yazarın, çevirmen ve destek sağlayanların isimleri belirtilebilir. Kitabın kapağı ve ilave max. 5 adet görsel ve PDF dosyası yüklenebilir, yazara dair bilgiler ve dipnotlar vs. verilebilir. Ayrıca kitabın dili, yapısı belirtilir ve fiyat belirlenebilir. Farklı sitelere bağlantı özelliği ve satın alınabilir sitelerin bağlantıları belirtilebilir. Kitabın arama motorlarında rahatça bulunabilmesi için ise özellikli etiket ekleme seçeneği de mevcuttur. 
Okur veya ziyaretçiler yüklenmiş kitabın G-kitaba dönüşmüş halini görür. Bu sayede hem PDF versiyonda ön izlemesine, hemde diğer bilgilerine ulaşır. Dilediği miktarda kısıtlama olmadan indirebilir ve belirtilmiş siteden satın alınabilir. (Bu bağlantı Paypal'da olabilir.) 
Mevcut sayfayı PDF halinde indirebilir veya yazdırtabilir. Amatör yazarların e-kitaplarına ISBN almaları biraz zahmetli ve sıkıntılı süreçtir. G-Kitap'da ISBN-SERİKOD'u otomatik verilir. 

Dahasını keşfetmek ve siz de kendi kitaplarınızı yükleyerek G-kitap oluşumuna katkı sağlamak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. 

Görüş belirtin

Blog aboneliği | Yorum aboneliği

- Copyright © Mevlüt Baki Tapan - Powered by Hemen Tasarım - Designed by Johanes Djogan -