Popüler olanlar

Yazar: Blogger by Hementasarim.com 15.09.2015


Bu bir roman değil, Damlahatname'dir.
Küreselleşme sürecinde bir yazarın hayat mücadelesini ele alan, edebiyat, kültür ve sanatın önemine değinen nadide bir damlahattır.

Bu eserde ''Sanat, sanat içindir.'' anlayışı hakimdir. 



Damlayan Gölge” adlı yapıtın özet olarak alındığı bu kısımda kitapla ilgili görüşlere de yer verilmiştir.

Bu eser kendine özgü bir font ve karakterize özelliğe sahip edebi türdür. Başkahramanı bağımsız çalışan “Uygar Yılmaz” adlı genç bir yazardır. Tamamen küreselleşmenin getirdiği felaketin akışıyla devam eden ve bu küresel akıma karşı direnen bağımsız yazarın yaşam mücadelesini “damlahatnâme” üslubuyla ele alan eşsiz bir edebi eserdir.

“Kim kullanmıyor ki İnternet, kim film izlemekten eksik kalabilir? Sanatın ve kültürel etkinliğin bir parçası görülenlerin küresel akıma hizmeti kaçınılmaz değil midir?”
– Damlayan Gölge başyazarı –
Öncelikle bilinmelidir ki bu eser bir roman, hikâye veya buna benzer nitelikte edebi tür değildir. Bu eser tamamen kendine has yapısıyla geliştirilmiş “Damlahatnâme” olarak kaleme alınmıştır.
Kendine özgü damlahatnâme türünde Küreselleşme akımını ve bu süreci ele alarak oluşturulmuş yapıttır. Modern hayatın ve küresel dünyanın etkisinde çırpınan bir yazarın yaşam öyküsünü ele alan bu yapıt, damlahatnâme olması dolayısıyla bünyesinde birden farklı türü barındırmaktadır.
Kültür, sanat ve edebiyatın önemine değinilerek, küreselleşmenin ne denli bu unsurları etkilediği ve kültürsüzlüğün ne tür sonuçlar oluşturabileceği ele alınmıştır. Bu eserde tamamen “Sanat, sanat içindir.” Anlayışı hâkimdir.
Bu eser öncelikle birçok yazarın gerekli gördüğü üzere yeni bir tür olarak ortaya çıkmıştır. Kimine göre şark romanı, kimine post-modern edebiyat ve kimine göre de Fantastik bilim adlı edebiyat diye nitelendirilen arayışın bir sonucu olarak ortaya çıkan damlahatnâme edebi türünün ilk örneklerindendir.
Uygar adlı bağımsız yazarın damlatar oluşuyla devam eden ve niteliğinde ise küresel akıma baş kaldırışının öyküsü, Okur’un anlamlandırmasıyla can bulabilmektedir.

Her bölüm, her satır bir mana ve özel durum ifade etmektedir.

Bağlantılar: Resmi Site | Mobidik | eBook.deGökçeyazın | Thalia.de | Google Play Publitory Facebook | Wattpad |Google Books | Bookrix | Gencmevtoo

Görüş belirtin

Blog aboneliği | Yorum aboneliği

- Copyright © Mevlüt Baki Tapan - Powered by Hemen Tasarım - Designed by Johanes Djogan -