Popüler olanlar

Yazar: Blogger by Hementasarim.com 1.05.2015

Kasım ayında alınan bir kararla yolculuğumuz başlamıştı. Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Germanistik Öğrenci Kulübünün Genel Başkanı olmam dolayısıyla son yıl bir etkinlik yapmaya karar vermiştik. Bölüm öğrencilerininde önerileri  doğrultusunda bölümde bir ilki yapmaya karar verip tiyatro çalışmalarına başladık. ''Tiyatroya Giden Yol'' adlı uzun öykümde tüm yoğun, zahmetli ve stresli sürecin anlatıldığı o dönemler başlamıştı.  Oyun arayışlarımızın başarısız oluşu ve bizi tatmin etmemesinden dolayı oyunu kendimizin yazmasını önermiştim. Yazıp getirdiğim ''Arama Tarama Yanılgısı'' adlı oyun beğenilmiş ve dört aylık bir çalışma süreci başlamıştı.
25 Nisan akşam 18.00'da oyun seyirciyle buluşmuştu. Belki bazıları oyunu beğenmemişti, hatta göremesek de yarıda salonu terk edende olmuştur ama nihayetinde bölüm ve fakülte bazında bir ilki başarmıştık. Bu başarı hem benim, hem başımızda koordinatörlüğü üstlenen hocamız Doç Dr. Fatma Öztürk Dağabakan'ın, aynı zamanda da tüm oyuncu ekibimin başarısıydı.
Biz bu atağı bir başarı olarak nitelendiriyorduk. Çünkü başta ben olmak üzere tüm oyuncu, yönetmen ve ekibim amatördü ve hiç birinin neredeyse hiç tiyatro deneyimi bulunmuyordu. 
Ayrıca bilindik bir oyunu oynamak yerine yeni bir oyun ortaya çıkarmıştık. Bu oyunun oluşumunda akademik çalışmalar da yapmıştık. Almancadan Kurt Kusenberg'in ''Ters Bir Bakış'' adlı eserini çevirmiş, Aziz Nesin'in Fil Hamdi'sinden esinlemeler yapmıştık. Yeni bir oyun, yeni bir tarz ilk defa Fakültede sahnelenmiş ve bölümün tarihine geçmişti. 

Seyircinin bu beğenileri basına da yansımıştı. Onlarca sitede bir bazı yerel gazetelere de konu olmuştu. ''Arama Tarama Yanılgısı Oyunu Büyük Beğeni Topladı.'' diye başlıklar atılmıştı. Hürriyet, Milliyet, Palandöken, Haberler.com, Sondakika, diyadinnet gibi onlarca sitede, Pusula, Palandöken gibi yerel gazetelerde yerini almıştı. Aslında bunun en büyük vesilesi Fatma hocamız ve de onun eşi Davut beydi. Onun gücü ve çabaları sonucu bu başarının duyurulması sağlanmıştı. Basından bazı bağlantılar aşağıda belirtilmiştir.

Arama Tarama Yanılgısı Oyunu Büyük Beğeni Topladı.

Bu oyunun aşamalarını kurgusal biçimde uzun öykü halinde kaleme alacağım ''Tiyatroya Giden Yol'' adlı çalışmamda yakın zaman içerisinde yayına girecektir.

Eserim tiyatro oyunuma dair bir takım bilgileri, oyunun oluşum, gelişim ve sahnelenme süreçlerini hayali karakterler isimleri ve özel kurguyla anlatmaktadır. Eserimde kendimce oluşturduğum yazarın dilinden okurla konuşur biçimde bir anlatı hakimdir. Eserimin tahmini yayına girme süreci Mayıs - Haziran ayları içerisinde olacaktır.

Yayına girmesinden evvel Doç. Dr. Fatma Öztürk Dağabakan ve Doç. Dr. Ahmet Sarı'nın okumasına bırakılacaktır.

Görüş belirtin

Blog aboneliği | Yorum aboneliği

- Copyright © Mevlüt Baki Tapan - Powered by Hemen Tasarım - Designed by Johanes Djogan -