Popüler olanlar

Yazar: Blogger by Hementasarim.com 1.05.2015

Kara Mizah, Polisi Epik Tiyatro Oyunu.
Basına da yansımayı başaran, bölümde ilk olma özelliği bulunduran ilk tiyatro oyunum 25 Nisan 2015 akşam 18.00'da Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde sahnelenmiştir. Oyunun adı ''Arama Tarama Yanılgısı'' olup kara mizah, polisiye epik bir tiyatro oyunudur. Alman öykü yazarı Kurt Kusenberg'in ''Ters Bir Bakış'' adlı öyküsünden ve Aziz Nesin'in ''Fil Hamdi'' adlı öykülerinden esinlenerek tiyatroya uyarlanmıştır.
Bu oyunun yazar, yönetmen ve oyuncusu olarak başarıya ulaşmasının hazzını yaşamaktayım elbette. Oyunda ''Piyon'' adıyla seyirciye yönelen, ''Türk Polis Memuru Ayşe'' rolündeki karakter anlatıcı olarak boy gösterir. Sessiz ve konuşma olmaksızın seyirciye sunulan bir ön oyun vardır. Bu bölümde iki polis memurunun dalgınlıkları yüzünden ellerinden kaçırdıkları Fil Hamdi ve o durum gösterilmektedir. Sonrasında ise Türk Polis Memuru Ayşe seyirciye hitap ederek oyunu başlatır. Türk-Alman polisiyesini aşama aşama, kademe kademe ele alan oyunun sonunda Türk Polis Teşkilatının başarısı ön plana çıkarılırken aynı zamanda arama tarama işlerinin aslında yanılgı olduğunun da vurgusu yapılmaktadır. Fil Hamdi'nin Türkiye'de, kızıl sakallı Rotmann'ın Almanya'da aranışını konu alan epik ve interaktif bir oyun sahnelenmesi amaç edilmiştir.
Oyunun metni, video ve özellikleri ücretsiz olarak İnternette birçok site üzerinden sunulmaktadır. Oyun, farklı kişilerce de oynanabilir halde olup, müzik ve ışıklandırma bilgileri de metinde sunulmaktadır.

Temin edilebilecek yerler: Google Play | Google Books | Resmi Site
Oyunun Karakterleri: Rotmann, Wichter, Amir Kertzig, Bay Lukas, Bayan Maria, Bayan Stefie, Bay Müller, Amir Kenan, Ayşe, Mehmet, Ramazan, Çingene Kız, Kuzen, Şüpheli Hamdi, İbrahim, Sarhoş Mustafa, Fil Hamdi, Seyircilerden toplanan şüpheliler, Sorgulanan Suçlu...

Arama Tarama Yanılgısı Tiyatro Oyunu Germanistik Club bünyesinde oluşturulan oyuncu ve ekibi;
Doç. Dr. Fatma Öztürk Dağabakan, Mevlüt Baki Tapan, Sevinç Yıldırım, Hakan Gürbüz, Orhan Çölkesen, Orhan Hasret Cengiz, Özkan Mor, İbrahim Kürşat Tekin, Ebru Tekin, Güzide Güleryüz, Nilgün Altan, Selim Er, Muhammet Gelturan, Emre Fural, Merve Karakuş, Selim Özmen... 

Görüş belirtin

Blog aboneliği | Yorum aboneliği

- Copyright © Mevlüt Baki Tapan - Powered by Hemen Tasarım - Designed by Johanes Djogan -